Aa

Aa

Мигрантску кризу решавати само заједнички

Мигрантску кризу решавати само заједнички

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да све земље на мигрантској рути морају да буду укључене у решавање роблема, јер само заједно можемо да га решемо.

Вулин је новинарима у Привредној комори Србије рекао да ће ове седмице Србија бити заступљена у Бриселу, као што је и до сада била, да бисмо, како је рекао, видели евентуално шта су наше обавезе, а шта је политика ЕУ.

"Србија се до сада понашала одговорно и према својим суседима и према мигрантима, и наравно, према свом становништву. Како се понашају земље на нашој рути тако ћемо се понашати и ми, и никако дугачије", рекао је министар.

Упитан да ли ће Србија затворити границе за мигранте, Вулин је рекао да се очекују резултати данашњег самита ЕУ Турска.

"Од почетка мигрантске кризе Србија има доследан став - водити рачуна о сваком људском бићу, без обзира одакле оно долази, истакао је Вулин и додао да ниједна земља не сме да се искључити из тог проблема.

"Само заједно можемо да решимо проблем који зовемо мигрантском кризом, али доношењем заједничког става Европске уније јесте почетак", поручио је министар.