Aa

Aa

Корисницима РФ ПИО једнократна помоћ 4.000 динара

Корисницима РФ ПИО једнократна помоћ 4.000 динара

Корисницима РФ ПИО једнократна помоћ 4.000 динара

Читај ми

Пензије и друга права из пензијског и инвалидског осигурања биће исплаћивана једном месечно, а корисници пензија, корисници привремене накнаде и инвалидна деца која примају накнаду преко Фонда ПиО добиће једнократну помоћ у износу од 4.000 динара, усвојено је данас на  предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на седници Владе Републике Србије.

 

Исплата пензије и других права одједном за цео месец почеће од исплате за месец март 2020. године.

 

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање извршиће једнократну исплату корисницима пензија, корисницима привремене накнаде – инвалидима рата друге и треће категорије инвалидности, односно преостале радне способности и инвалидној деци – корисницима привремене накнаде код Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, који су остварили право закључно са 25. мартом 2020. године у износу од 4.000 динара, а којима ће решења бити донета након тог датума.

 

„Kао што је то рекао наш председник Александар Вучић, брига о пензионерима мора да буде на високом нивоу, зато ћемо у наредном периоду наставити да се трудимо истим интензитетом. Желимо да им, у овим тешким условима, обезбедимо што боље услове за живот и ниво заштите на највишем нивоу, јер здравље наших грађана нам је свима на првом месту “, рекао је министар Зоран Ђорђевић.