Aa

Aa

Континуиран рад у сизбијању „рада на црно”

Континуиран рад у сизбијању „рада на црно”

Читај ми

У седишту Средњебанатског округа у Зрењанину одржан је, 18. марта, састанак на тему заједничких активности Инспектората за рад при Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и локалних самоуправа у сузбијању сиве економије, нарочито рада „на црно”. Поред директора Инспектората, Бојана Јоцића, састанку су присуствовали представници града Зрењанина и општина у округу, јавних институција и привредних удружења.


Директор Јоцић је упознао присутне са принципом „ротације” који инспекторат спроводи на терену. Ротација на регионалном принципу значи да у један управни округ долази од 100 до 150 инспектора и контролише све привредне субјекте. Он је објаснио и да је удруживање са другим инспекцијским службама у прошлој години дало доста резултата. У том раду постоји континуитет као једини начин борбе против рада „на црно”.
Како је саопштено током састанка, Полицијска управа у Зрењанину је у сарадњи са републичким и градским инспекцијама у току 2014. године активно радила на сузбијању сиве економије.