Aa

Aa

Компанија „Stadler Bussnang AG“ поклонила деци у Звечанској 300 килограма чоколаде

Компанија „Stadler Bussnang AG“ поклонила деци у Звечанској 300 килограма чоколаде

Компанија „Stadler Bussnang AG“ поклонила деци у Звечанској 300 килограма чоколаде

Читај ми

Власници швајцарске компаније „Stadler Bussnang AG“ уручили су данас деци без родитељског старања из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској 300 килограма чоколаде, у знак захвалности за гостопримство Србије. 

 

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас примопредаји новог воза за велике брзине компаније „Stadler Bussnang AG“, чији су власници посетили Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској. 

 

Лукас Шпулер, син власника компаније „Stadler Bussnang AG“, уручио је поклон директору Центра Зорану Милачићу и деци, у присуству власника Петера Шпулера, бившег канцелара Немачке Герхарда Шредера, Биљане Барошевић, помоћнице министарке за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и представника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 

Лукас Шпулер је том приликом рекао да је компанија „Stadler Bussnang AG“ захвална што има прилику да допринесе развоју националног железничког инфраструктурног система и да се нада да ће сва деца бити у могућности да још више путују и истражују прелепу Србију.

 

„Пошто ми у Швајцарској не правимо само возове, донели смо вам швајцарску чоколаду, да вам се још једном захвалимо на гостопримству и љубазности“, рекао је Лукас Шпулер.

 

Биљана Барошевић, помоћница министарке у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, директор Зоран Милачић и деца из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине су Лукасу Шпулеру уручили захвалницу и поклонили цртеж, на којем су деца насликала воз, као симбол пријатељства две земље.  

 

У Центру за заштиту одојчади, деце и омладине, који је организован у 11 радних јединица, тренутно борави 375 деце без родитељског старања.