Aa

Aa

Кључеви 10 станова и за борцe и ратнe војнe инвалидe

Кључеви 10 станова и за борцe и ратнe војнe инвалидe

Кључеви 10 станова и за борцe и ратнe војнe инвалидe

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић присуствовала је данас у Новом Саду уручењу кључева новоизграђених станова за припаднике снага безбедности, од којих ће се у 10 станова уселити породице бораца и ратних војних инвалида. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић је рекла да јој је изузетна част што има прилику да присуствује реализацији великог пројекта, који ће пружити кров над главом онима који даноноћно брину о безбедности свих грађана и који су дали значајан допринос одбрани суверенитета, независности и територијалне целовитости Србије и њиховим породицама.

 

Кисић Тепавчевић је подсетила да је у јуну 2019. године, изменама и допунама Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике служби безбедности, омогућено да и друге групе грађана имају право на куповину стана под повољнијим условима, а да су међу њима и борци, чланови домаћинства палог борца, ратни војни инвалиди и мирнодопски војни инвалиди.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је истакла да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања интезивно ради на побољшању услова живота бораца и ратних војних инвалида и да је пројекат изградње станова један од значајних корака на том путу.

 

„Свим будућим станарима желим много лепих и срећних породичних тренутака у новим домовима“, поручила је министарка Кисић Тепавчевић.

 

Уручењу кључева за станове који су изграђени у оквиру 1А фазе у Новом Саду присуствовали су и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, министар унутрашњих послова Александар Вулин, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и в.д. директора Грађевинске дирекције Србије Мирко Петровић.