Aa

Aa

Кисић Тепавчевић: Значајна подршка Немачке Србији

Кисић Тепавчевић: Значајна подршка Немачке Србији

Кисић Тепавчевић: Значајна подршка Немачке Србији

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић састала се данас са сталним државним секретаром Савезног министарства за рад и социјална питања СР Немачке Ролфом Шмахтенбергом, са којим је разговарала о наставку процеса европских интеграција Србије и унапређењу сарадње два министарства.

 

Кисић Тепавчевић истакла је да је процес прикључења Србије Европској унији стратешки правац и један од најважнијих стубова спољне политике Србије и да Србија, у складу са тим, очекује врло брзо отпочињање преговора и у преговарачким поглављима која до сада нису отворена. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић је нагласила да су Поглавља 2 и 19 (слобода кретања радника и социјала политика и запошљавање), која су у надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, спремна за почетак преговора.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је рекла да Немачка значајно подржава реализацију активности из делокруга надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и изразила уверење ће будућа сарадња бити продубљена.

 

Државни секретар Ролф Шмахтенберг рекао је да постоји простор за унапређење сарадње српског и немачког министарства и у том смислу предложио потписивање Меморандума о разумевању, којим би били дефинисани оквири за будућу сарадњу.