Aa

Aa

Кисић Тепавчевић: Заједнички стварамо Ивањицу без баријера

Кисић Тепавчевић: Заједнички стварамо Ивањицу без баријера

Кисић Тепавчевић: Заједнички стварамо Ивањицу без баријера

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић посетила је Удружење параплегичара и квадриплегичара „Голија Ивањица“ из Ивањице, где је истакла да је циљ Министарства изградња Србије без баријера, са једнаким приступом и могућностима за све њене грађане.

 

Кисић Тепавчевић је навела да је Ивањица пример још једне општине која се заједничким снагама Министарства, локалне самоуправе и цивилног друштва, укључила у изградњу Србије без баријера. Министарство је у оквиру кампање „СРБИЈА БЕЗ БАРИЈЕРА“ подржало реализацију пројекта овог удружења „Ивањица без баријера”, који је имао за циљ побољшање приступачности објеката од јавног значаја у општини Ивањица. 

 

У оквиру пројекта постављене су рампе за особе са инвалидитетом на уласку у Свечану салу Скупштине општине Ивањица, Месну заједницу Ивањица, фискултурну салу Основне школе „Кирило Савић” Црњево и Предшколску установу „Звончица” Мркочевац. Такође је реконструисан улаз у Свечану салу Скупштине општине Ивањица и адаптиране су просторије Удружења Голија.

 

„Управо оваквим појединачним активностима, крупним корацима идемо напред и стварамо Србију без баријера“, рекла је Кисић Тепавчевић и додала да је Министарство подржало пројекте удружења особа са инвалидитетом у Ивањици са преко 3,5 милиона динара.

 

За напоре које је путем пројекта „Ивањица без баријера“ уложио у циљу повећања приступачности особа са инвалидитетом, министарка Кисић Тепавчевић је председнику Удружења Маринку Маринковићу уручила награду „Ј=днаки“. Маринковић је захвалио Кисић Тепавчевић на посети и награди за пројекат.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је у Ивањици присуствовала Свечаној академији поводом 30 година постојања Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије. „Током 30 година сте показали да сте храбри, снажни, истрајни. Ви представљате пример свима нама“, поручила је Кисић Тепавчевић. Савез параплегичара и квадриплегичара Србије је министарки Дарији Кисић Тепавчевић и помоћници министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљани Барошевић уручио захвалницу за добру сарадњу и подршку у раду.  

 

Кисић Тепавчевић је најмлађем возачу Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије Невени Јевтић уручила ваучер за бесплатну уградњу и атестирање ручне команде.

 

Министарка Кисић Тепавчевић се у Ивањици састала и са председником општине Момчилом Митровићем, који је захвалио Министарству на помоћи у протеклом периоду, што је од велике важности за Ивањицу, нарочито за унапређење положаја и квалитета живота особа са инвалидитетом. На састанку су прецизирани предлози за наставак сарадње и у следећој години.