Aa

Aa

Кисић Тепавчевић: Вечна слава и хвала ослободиоцима Београда

Кисић Тепавчевић: Вечна слава и хвала ослободиоцима Београда

Кисић Тепавчевић: Вечна слава и хвала ослободиоцима Београда

Читај ми

Поводом обележавања 77. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић предводила је у оквиру Спомен-комплекса гробља ослободилаца Београда у Другом светском рату, државну церемонију полагања венаца и одавања почасти.

 

„Данас обележавамо 77 година од ослобођења Београда, победе која је била весник ослобођења Србије у Другом светском рату.  Данас смо овде да одамо почаст нашим прецима, који су своје животе дали да би ми данас живели у миру у слободи. Нека им је вечна слава и хвала“, рекла је Кисић Тепавчевић том приликом.

 

Проф. др  Кисић Тепавчевић је у Спомен књигу уписала: „Хероји наши, ви који сте своје животе дали да би ми данас живели у миру и слободи, заувек ћете бити у нашим срцима. Живела Србија!“.

 

Венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београдa, СУБНОР-а Србије, представници амбасада Руске Федерације, Белорусије, Азербејџана, Kазахстана, Грузије и генералног конзулата Јерменије у Републици Србији.

 

У наставку програма обележавања годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, представници Владе Републике Србије, Војске Србије, Града Београда, Општине Вождовац, СУБНОР-а и дипломатског кора положиће данас венце и код Споменика страдалим совјетским пилотима на Авали.