Aa

Aa

Кисић Тепавчевић: Вакцина моћно оружје у борби против Ковид 19

Кисић Тепавчевић: Вакцина моћно оружје у борби против Ковид 19

Кисић Тепавчевић: Вакцина моћно оружје у борби против Ковид 19

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и чланица Кризног штаба за сузбијање Ковид 19 проф. др Дарија Кисић Тепавчевић посетила је данас општину Косјерић, одакле је позвала грађане Србије да се у што већем броју вакцинишу, јер је то најефикаснији начин за сузбијање Ковид 19.

 

„Морамо да створимо имунитет и баријеру за даље преношење вируса. Треба да се вакцинишемо, јер тако не штитимо само себе, већ и оне које највише волимо“, поручила је Кисић Тепавчевић у селу Варда, где је обишла амбуланту.

 

Кисић Тепавчевић је навела да је циљ отварања вакциналних пунктова у најудаљенијим местима у Србији да вакцина буде доступна свим грађанима Србије, а нарочито најстаријим суграђанима и онима који живе у руралним местима. 

 

Како је додала, амбуланта у селу Варда и Дом здравља у Косјерићу су примери добре праксе, јер је вакцина сада доступнија још већем броју грађана. 

 

„Сада имамо моћно оружје у рукама – вакцину, а на нама је да се понашамо одговорно и да се вакцинишемо. То јесте суштина и морамо да схватимо да не можемо да успемо уколико у овој борби не будемо удружени“, рекла је Кисић Тепавчевић.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је у Косјерићу обишла и Центар за социјални рад, где је са руководством разговарала о могућностима за додатно унапређење социјалне заштите. 

 

Како је истакла, Министарство је поносно на чињеницу да је у време епидемије обезбеђен континуитет у исплатама свих права у области социјалне заштите.

 

Кисић Тепавчевић је навела и да Министарство интезивно ради на побољшању законске регулативе како би се унапредила социјална заштита грађана којима је неопходна помоћ, да је усвојен Закон о социјалној карти и да је у току израда Нацрта измена и допуна Закона о социјалној заштити.

 

„Циљ је да се на најефикаснији и најделотворнији начин пружи помоћ свим грађанима наше земље којима је она потребна“, нагласила је Кисић Тепавчевић. 

 

Председник општине Косјерић Жарко Ђокић захвалио је министарки Кисић Тепавчевић на посети тој општини, која је, како је навео, урадила много на унапређењу пружања услуга социјалне заштите.

 

Ђокић је изразио уверење да ће Косјерић, уз подршку Министарства, у наредном периоду створити додатне услове да се социјално угроженим грађанима помогне још више.

 

Директор Дома здравља Косјерић Илија Вукадиновић позвао је све заинтересоване грађане да се одазову вакцинацији, која је једини начин да се Србија избори са вирусом и да се грађани врате нормалном животу.