Aa

Aa

Кисић Тепавчевић уручила електрична колица за особе са инвалидитетом

Кисић Тепавчевић уручила помагала за особе са инвалидитетом

Кисић Тепавчевић уручила електрична колица за особе са инвалидитетом

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић данас је, заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, уручила 60. и 61. помагало особама са инвалидитетом, која су обезбеђена кроз акцију „Чепом до осмеха“.

 

На конференцији „Екосоп“, коју је организовала Хуманитарно-еколошка организација „Чепом до осмеха“, Кисић Тепавчевић је навела да је та акција показала колико је значајно да будемо солидарни и хумани и како је за изградњу таквог друштва неопходна синергија свих.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је рекла да организација „Чепом до осмеха“, чији рад Министарство подржава, већ скоро 10 година, током којих је прикупила готово 600 тона чепова, показује како треба да се ради и размишља и да јој је драго што се велики део грађана укључио у ову акцију.

 

Електрична колица, која су обезбеђена путем акције прикупљања чепова, уручена су Алекси Дракулићу из Качарева и Матеји Манчићу из Пирота, а Кисић Тепавчевић је изразила уверење да ће им она значајно помоћи да побољшају квалитет живота и да схвате да су једнаки и да држава ствара Србију без баријера. „То је и слоган и начин размишљања нашег Сектора за заштиту особа са инвалидитетом и то је приоритет рада Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања“, поручила је Кисић Тепавчевић.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је навела и да јој је драго што је тема конференције еколошко-социјално предузетништво и циркуларна економија, будући да солидарна предузећа размишљају у ширем правцу - на који начин и како укључити и најрањивије категорије на тржиште рада и како их учинити равноправним. „То јесте задатак свих нас. Сва различита материјална и финансијска давања јесу порука државе да брине о свим категоријама становништва, поготово о онима којима је помоћ најпотребнија“, рекла је Кисић Тепавчевић.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је рекла и да је Нацрт закона о солидарном предузетништву на јавној расправи и да очекује да ће он ускоро бити усвојен. Како је додала, тај закон ће бити значајан ветар у леђа за развој ове врсте предузетништва, будући да ће омогућити већи подстицај да сви они који су до сада имали неповољнији положај на тржишту рада дођу до посла.

 

„Управо су нова радна места за сваког радно способног грађанина највећи степен бриге државе о становништву. Овај закон за циљ има смањење стопе незапослености, а знамо да смо једна од ретких земаља која може да се похвали значајним побољшањем индикатора на тржишту рада, чак и за време пандемије“, рекла је Кисић Тепавчевић.

 

Конференцији су присуствовале и државна секретарка Стана Божовић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.