Aa

Aa

Кисић Тепавчевић обишла вакцинални пункт у Дому здравља у Алибунару

Кисић Тепавчевић обишла вакцинални пункт у Дому здравља у Алибунару

Кисић Тепавчевић обишла вакцинални пункт у Дому здравља у Алибунару

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и чланица Кризног штаба за сузбијање Ковид 19 проф. др Дарија Кисић Тепавчевић обишла је данас вакцинални пункт у Дому здравља у Алибунару, где је још једном позвала све грађане старије од 16 година да се вакцинишу.

 

„Једино тако можемо да успемо у борби са овим вирусом“, рекла је Кисић Тепавчевић и додала да је Алибунар пример доброг и успешног спровођења вакцинације, будући да је вакцинисан сваки трећи грађанин те општине.

 

Како је истакла, у тој општини се виде ефекти вакцинације, јер већ пет дана нема ниједног потврђеног случаја обољевања.

 

Кисић Тепавчевић је рекла да су вакцине доступне, да вакцинални пунктови у тој општини раде сваки дан по 12 сати и да је на грађанима само да се појаве и издвоје неколико минута потребних за две дозе вакцина и тако заштите своје здравље и здравље људи у својој околини.

 

Кисић Тепавчевић је навела да је на подручју Јужнобанатског округа задовољавајући ниво вакцинације, с обзиром да је вакцинисано око 40 одсто грађана.

 

Директор Дома здравља у Алибунару Миленко Ратковић рекао је да је тренутна епидемиолошка ситуација у тој општини повољна и да се драстично смањује број прегледа у Ковид амбуланти.

 

Ратковић је додао да се вакцинација успешно спроводи и да је у том циљу организован и превоз мештана до Дома здравља, али и да здравствени радници иду у кућне посете зарад вакцинације.