Aa

Aa

Кисић Тепавчевић на Национални дан давања: Сваки дан је дан давања, подршке и помоћи

Кисић Тепавчевић на Национални дан давања: Сваки дан је дан давања, подршке и помоћи

Кисић Тепавчевић на Национални дан давања: Сваки дан је дан давања, подршке и помоћи

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања има за циљ да препозна све најосетљивије категорије нашег становништва којима су помоћ и подршка најпотребнији и за нас је сваки дан дан давања и подршке, чиме стварамо Србију једнаких могућности за све и Србију без баријера“, поручила је проф. др Дарија Кисић Тепавчевић поводом Националног дана давања.

 

„Ми ослушкујемо, ми чујемо, а оно што је најбитније можемо, желимо и хоћемо да пружимо подршку управо онима којима је помоћ најпотребнија“, нагласила је Кисић Тепавчевић на свечаности у Задужбини Илије М. Коларца у Београду, на којој је обележен Национални дан давања.

 

Кисић Тепавчевић је подсетила да се Национални дан давања у Србији обележава већ четврти пут и то на дан када је рођен велики српски научник и филантроп Михајло Пупин, додајући да то показује да смо као друштво постали свесни значаја међусобне солидарности и спремности да помогнемо једни другима, што смо посебно показали и још увек показујемо у време пандемдије Ковид 19. 

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је навела да су, захваљујући залагању председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић и формирању Савета за филантропију, на чијем је челу, у нашој земљи створени још бољи услови за све оне који желе да буду филантропи. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић је рекла и да се нада да ће дела Пупина и Коларца, као и других великих и хуманих људи, све инспирисати да једни друге боље чујемо и разумемо, да међусобно водимо рачуна једни о другима, јер су хуманост и солидарност принцици који једно друштво чине бољим и воде га напред.

 

„Мудри и искусни људи су рекли да нам живот пружа онолико колико смо ми спремни да пружимо другима и да је богат само онај човек који може и жели да помогне другима. И управо на тим принципима стварамо заједно једно боље, хумано и солидарно друштво“, поручила је Кисић Тепавчевић. 

 

Кисић Тепавчевић је позвала и овом приликом грађане који се нису вакцинисали да то учине и тако дају допринос заједничкој борби против Ковид 19.

 

Национални дан давања је установљен на иницијативу Српског филантропског форума и Коалиције за доброчинство, а овогодишњи дан је посвећен једном од најхуманијих циљева – донацијама хране и обележава се у оквиру кампање Колаиције за доброчинство „Спасимо храну, спасимо хуманост“. На свечаности у Задужбини Илије М. Коларца говорили су и амбасадор САД у Србији Ентони Годфри и директор Српског филантропског форума Веран Матић.