Aa

Aa

Кисић Тепавчевић: И млади да се вакцинишу

Кисић Тепавчевић: И млади да се вакцинишу

Кисић Тепавчевић: И млади да се вакцинишу

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и чланица Кризног штаба за сузбијање Ковид 19 проф. др Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је да и млађа популација треба да се вакцинише против ове болести, како би било спречено преношење вируса.

 

„Млади имају лакше симптоме, али су преносиоци. Млади јесу здрави, већина њих уопште не размишља о болести, али морају да схвате да треба још више да се ојачају и тако заштите и себе и своју околину“, рекла је Кисић Тепавчевић гостујући на ТВ Хепи.

 

Кисић Тепавчевић је изразила уверење да ће млађа популација у наредном периоду да се у још већој мери одазове вакцинацији, попут штићеника Завода за васпитање деце и омладине Београд, који су након разговора са њом и разјашњења недоумица које су имали, одлучили да се вакцинишу.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је навела и да је тренутна епидемиолошка ситуација повољнија, али да сви треба да имају на уму да вирус није нестао.

 

„Сада смо много јачи него прошле године у ово доба због вакцинације. Да ли можемо да се опустимо, не можемо, да ли имамо разлог за оптимизам, имамо“, рекла је Кисић Тепавчевић.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је додала и да сви који раде у професијама које подразумевају контакт са великим бројем особа треба да буду свесни чињенице да су у већем ризику да се разболе и да преносе вирус, због чега би требало да се вакцинишу. 

 

„Поносна сам на чињеницу што је у нашем министарству већина запослених вакцинисана. Сама чињеница да идете у безбедан колектив вас чини задовољним, сигурнијим и продуктивнијим“, рекла је Кисић Тепавчевић.