Aa

Aa

Кисић Тепавчевић: Хвала на победи и на слободи

Кисић Тепавчевић: Хвала на победи и на слободи

Кисић Тепавчевић: Хвала на победи и на слободи

Читај ми

Србија памти и памтиће заувек оне који су своје животе дали да бисмо ми данас живели у миру и слободи, поручила је данас министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић у Нишу, на обележавању 80 година антифашистичког устанка у Србији. 

 

Проф. др Кисић Тепавчевић истакла је да су припадници Народноослободилачке војске, бранећи своју земљу од окупатора, остварили велику победу и сврстали своју земљу у ред сила савезница – победница у Другом светском рату.

 

„Данас смо овде да покажемо да смо достојни наших предака. Очување сећања на све страдале представља заједнички дух и обавезу савремених генерација. Наша је дужност и одговорност да негујемо сећање на њих, али и да истрајемо у грађењу друштва заснованог на вредностима и идеалима хуманизма и ненасиља“, истакла је министарка.

 

Како је навела проф. др Кисић Тепавчевић, наши потомци морају бити свесни цене слободе коју су њихови преци платили.

 

„Имамо заједнички циљ - да развијемо савремену културу и културу сећања која се неће ограничити само на службене комеморације, већ ће бити доступна и важна и млађим генерацијама“, рекла је министарка.

 

Кисић Тепавчевић је нагласила да је Република Србија посвећена и опредељена принципима антифашизма, слободарства и родољубља.

 

„Баштинећи антифашистичко наслеђе Другог светског рата, ми данас у миру, у великој породици европских држава, градимо просперитетну будућност новим генерацијама“, истакла је Кисић Тепавчевић и нагласила да само јака, стабилна, војно неутрална и економски развијена Србија, која је лидер у региону, гарант бољег живота свих њених грађана.

 

Годишњица антифашистичког устанка у Србији биће обележена и у Богатићу, као и на централној манифестацији 4. јула у Београду.