Aa

Aa

Кисић Тепавчевић: Деца су будућност Србије

Кисић Тепавчевић: Деца су будућност Србије

Кисић Тепавчевић: Деца су будућност Србије

Читај ми

Деца су будућност Србије и свако улагање у децу је улагање у нашу будућност, поручила је данас министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, која је са принцезом Катарином Карађорђевић посетила Дом Дринка Павловић при Центру за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска.

 

Кисић Тепавчевић и принцеза Катарина су обишле компјутерску учионицу, чије опремање је донирала Фондација Катарина Карађорђевић, као и просторије које се уз подршку те фондације тренутно реновирају. 

 

Кисић Тепавчевић је истакла да је брига о деци задатак свих у друштву и да свакога дана сви треба да раде на побољшању услова у којима живе.

 

Циљ је, како је истакла, да деца буду срећнија и да им се обезбеди боља будућност.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је рекла да је Фондација принцезе Катарине учинила много на том пољу и да сарадња са том фондацијом има конкретне резултате.

 

„Када смо у децембру били овде и отворили игралиште, које је изграђено уз подршку Министарства и Фондације, тада су деца изразила жељу за компјутерском учионицом. Одмах се прионуло том задатку, а резултате видимо данас“, рекла је Кисић Тепавчевић.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је нагласила да су брига о деци и улагање у Центар за заштиту одојчади, деце и омладине међу приоритетима Министарства.

 

Како је додала, у претходне две године за ову установу издвојено је близу 60 милиона динара у циљу повећања квалитета и обима услуга док је ове године из Буџета Републике Србије издвојено 5,5 милиона динара за радове и 8,3 милиона динара за опрему.

 

Принцеза Катарина, чија је Фондација донирала 12.500 долара за компјутерску собу, рекла је да су деца будућност и да је та фондација увек спремна да их подржи.

 

„Деца треба да знају да увек мислимо на њих и да покушавамо да им пружимо оно што им је потребно да развију свој потенцијал“, рекла је принцеза Катарина.

 

Поред министарке Кисић Тепавчевић и принцезе Катарине, установу су обишле и помоћнице министра за заштиту особа са инвалидитетом и за међународну сарадњу Биљана Барошевић и Јасмина Пекмезовић.