Aa

Aa

Кинески стручњаци посетили Геронтолошки центар - Дом Бежанијска коса

Кинески стручњаци посетили Геронтолошки центар - Дом Бежанијска коса

Кинески стручњаци посетили Геронтолошки центар - Дом Бежанијска коса

Читај ми

Стручњаци из Народне Републике Кине посетили су Геронтолошки центар – Дом Бежанијска коса, како би сагледали све мере које је спровела Влада Србије, када је у питању заштита најстаријих грађана Републике Србије од вируса COVID-19, и предложили евентуалне додатне мере које би унапредиле већ постојеће стање.

 

Приликом обиласка установе цео тим исказао је велико задовољство свим мерама које је донела Влада Србије, а које одговорно спроводе ресорно министарство и све установе на које се оне односе. Као једну од најбоље спроведених мера, како сматрају наши пријатељи из Кине, јесте забрана излазка и уласка у установе наших најстаријих грађана, што подразумева и посете њихових пријатеља и родбине. Веома су задовољни условима у којима бораве корисници, љубазношћу и стручношћу запослених, а пре свега њиховом одговорношћу да сачувају животе наших најстаријих.

 

Ресорно министарство наставиће и у наредном периоду да све мере доноси у складу са инструкцијама Кризног штаба за ванредне ситуације и Владе Републике Србије, јер је најбитније да наши најстарији грађани, као и сви они који су смештени у установама социјалне заштите, имају сигурност и бригу на највишем нивоу.

 

Поред кинеске делегације, посети су присуствовали директор установе Срђан Димитријевић и виши саветник у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Јована Вазура.