Aa

Aa

Јужна Кореја један од најзначајнијих партнера Србије

Јужна Кореја један од најзначајнијих партнера Србије

Јужна Кореја један од најзначајнијих партнера Србије

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је данас са амбасадором Јужне Кореје Хјонг-Ћан Чеом о могућностима за продубљивање сарадње две земље, нарочито у областима које су у надлежности Министарства.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је истакла да билатералну сарадњу две земље одликују добри и пријатељски односи и да је та земља један од најзначајнијих партнера Републике Србије у Азији и Пацифичком региону.  

 

На састанку је изражено уверење да би додатне инвестиције компанија из те партнерске земље биле од великог значаја, јер то значи отварање нових радних места.

 

Кисић Тепавчевић је истакла и одличну сарадњу две земље у борби против пандемије Ковид 19, у оквиру које је Јужна Кореја пружила значајну помоћ Републици Србији.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је рекла да је хуманитарна криза изазвана последицама пандемије Ковид 19 отворила додатне могућности за проширење сарадње у домену билатералне развојне помоћи.

 

Амбасадор Хјонг-Ћан Че је истакао да су Србија и Јужна Кореја наставиле сарадњу упркос пандемији Ковид 19 и да је његова земља заинтересована да односи две земље буду још интезивнији.  

 

Амбасадор је нагласио да у Републици Србији послују јужнокорејске компаније LS група, Јура корпорација и Кјунгшин, и да постоји велика заинтересованост других компанија из те земље да улажу у Србију.

 

Како је додао, Србије је за јужнокорејске компаније атрактивно место за инвестиције. 

 

Амбасада Јужне Кореје је Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања донирала 1.000 заштитних маски за заштиту од корона вируса.