Aa

Aa

Јанић: Економско оснаживање особа са инвалидитетом од великог значаја

Јанић: Економско оснаживање особа са инвалидитетом од великог значаја

Јанић: Економско оснаживање особа са инвалидитетом од великог значаја

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Мирко Јанић присуствовао је Завршној конференцији пројекта „Социјално предузетништво као средство за борбу против социјалне искључености и сиромаштва“, чији је циљ повећање могућности за запошљавање особа из вулнерабилних група.

 

Државни секретар истакао је да је за особе са инвалидитетом њихово економско оснаживање и друштвена интеграција од велике важности.

 

У вези са тим, навео је да ће Министарство увек, као и до сада, пружати пуну пуну подршку како би се особама са инвалидитетом пружиле једнаке могућности.

 

Јанић је навео да су у току имплементације поменутог пројекта основана два предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Авлија одрживог развоја“ у Богатићу, у ком је одржана завршна конференција и „Социјална Синергија“ у Шапцу који тренутно запошљавају преко 20 особа на неодређено време, од којих половину чине особе са инвалидитетом. 

 

Конфренцији су присуствовали председник „Caritas“-а у Србији београдски надбискуп и митрополит, монс. Станислав Хочевар, као и директор ове организације у Шапцу Мирољуб Николић, председник општине Богатић Милан Дамњановић и представници организације „SMART кolektiv“ и конзорцијума C.O.S.M.