Aa

Aa

Јачање програмa који за циљ имају подстицај запошљавања

Јачање програмa који за циљ имају подстицај запошљавања

Јачање програмa који за циљ имају подстицај запошљавања

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић посетила је данас у Јагодини и предузеће ДОО Тестер-ал, где је истакла да ће Министарство у наредном  временском периоду радити на свим програмима који за циљ имају подстицај запошљавања у Србији.

 

„Акценат ће бити на категоријама теже запошљивих лица, као и на младим особама, јер млади су наша будућност и основна снага наше земље“, рекла је Кисић Тепавчевић, која је у предузећу ДОО Тестер-ал доделила уговоре о финансирању мере обуке на захтев послодавца за 10 незапослених лица и мере приправника за младе особе са високим образовањем за два лица. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић је истакла да се у тој фирми спроводе све активне мере запошљавања, због чега она представља пример одличне праксе.

 

„Изузетно смо поносни на резултате спровођења програма Моја прва плата. И у овој фирми је 11 младих први пут добило прилику да започне свој радни век, а оно што смо чули је да ће сви да заснују радни однос након прекида програма“, навела је Кисић Тепавчевић.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је посетила и јагодинску филијалу Националне службе за запошљавање, која је једна од најактивнијих и најефикаснијих у спровођењу мера активне политике запошљавања. 

 

Када је у питању Поморавски округ, на јучерашњи дан укупно је у евиденцијама Националне службе за запошљавање регистровано 21.829 особа, што је за 909 лица мање него претходног месеца. 

 

„Надамо се да ће силазни тренд када је у питању број незапослених да се настави и да ћемо да бележимо све већу запосленост у свим регионима наше земље“, поручила је Кисић Тепавчевић. 

 

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић рекао је да су на тржишту рада присутни позитивни трендови и да то показују подаци о повећању броја запослених од 3,3 одсто у другом кварталу ове године, као и да се континуирано смањује број лица на евиденцији те службе. 

 

Генерални директор ДОО Тестер-ал Сања Станимировић истакла је да та фирма има изузетну сарадњу са Националном службом за запошљавање и навела да је подршка државе од круцијалне важности за даље пословање, због чега се нада да ће та сарадња и у будуће да се настави.