Aa

Aa

Изузетан допринос Инспектората за рад у примени противепидемијских мера

Изузетан допринос Инспектората за рад у примени противепидемијских мера

Изузетан допринос Инспектората за рад у примени противепидемијских мера

Читај ми

Инспекторат за рад добио је захвалницу за изузетан допринос у примени противепидемијских мера Ковид 19 у категорији ангажованих републичкиих инспекција, на седници посвећеној години дана рада Радне групе за контролу противепидемијских мера Ковид 19.

 

Награду је примио в.д. директора Инспектората за рад Милан Цветков, који је истакао да му је велика част што је у име свих инспектора из Инспектората за рад примио ово признање. 

 

„Инспектори рада су уз своје свакодневне обавезе уложили додатни труд и у отежаним условима за последњих годину дана извршили 13.035 инспекцијских надзора у циљу сузбијања ширења епидемије заразне болести Ковид 19“, нагласио је Цветков. 

 

Цветков је навео да инспектори за рад свакодневно, и у данима викенда, врше инспекцијске надзоре,  у циљу спречавања ширења епидемије и то како самосталне, тако и координисане и заједничке инспекцијске надзоре са другим републичким инспекцијама.

 

Цветков је истакао да ће Инспекторат за рад наставити да пружа максималну подршку у  контролисању ширења ове заразне болести.

 

Инспекторат за рад је од марта 2020. године, од појаве заразне болести Ковид 19, предузимао мере и активности  у домену своје  надлежности у циљу спречавања ширења епидемије и то кроз свакодневне надзоре над применом Правилника о превентивним мерама за безбедан и здрав рад за спречавање појаве и ширења епидемије заразне болести и контролу примене противепидемијских мера. 

 

Инспекторат за рад је од 23. октобра 2020. године од кад је формирана Радна група за сузбијање ширења вируса Ковид-19, на територији Републике Србије извршио укупно 13.035 заједничких и координисаних инспекцијских надзора са другим републичким инспекцијама, инспекцијама јединица локалних самоуправа и другим државним органима у циљу сузбијања ширења епидемије, од којих су приликом 205 извршених  надзора утврђене неправилности у вези спровођења противепидемијских мера. 

 

Приликом 1.426  извршених координисаних надзора, инспектори рада су утврдили неправилности из делокруга надлежности инспекције рада, на основу којих су  донели 154 решења  и  поднели су 78  захтева за покретање прекршајних  поступака.  

 

Поред Инспектората за рад, захвалнице су добили и Град Београд, Град Крагујевац, Инспекција друмског саобраћаја, Туристичка инспекција,АП Војводина, ПСИ-одељење санитарне инспекције Сомбор, Одсек за санитарни надзор Чачак и Одсек за санитарни надзор Београд.