Aa

Aa

Изграђено прво излетиште у Србији за спортски риболов које је у потпуности прилагођено особама са инвалидитетом

Изграђено прво излетиште у Србији за спортски риболов које је у потпуности прилагођено особама са инвалидитетом

Изграђено прво излетиште у Србији за спортски риболов које је у потпуности прилагођено особама са инвалидитетом

Читај ми

Министарска за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, обишле су излетиште на води у Влајковцу, које је, уз подршку ресорног министарства, Града Вршца и ЈВП „Воде Војводине“, прво излетиште у Србији које је у потпуности прилагођено особама са инвалидитетом.

 

Министарка Кисић истакла је да јој је веома драго када је у прилици да види конкретне резултате заједничког рада Министарства и града Вршца, а посебно што је овај пројекат завршен за мање од годину дана. Како је истакла, ово излетиште је прво у Србији које је комплетно опремљено потребном опремом за спортски риболов за особе са инвалидитетом, као и целокупном пратећом инфраструктуром.

 

„Срећна сам што особе са инвалидитетом сада имају све потребне услове да се баве спортско - рекреативним активностима. Овде је изграђена приступна платформа која омогућава спортски риболов особа са инвалидитетом, као и различити помоћни објекти и настрешнице који омогућавају заштиту од временских непогода и великих врућина. Изграђен је и тоалет који је потпуно прилагођен особама са инвалидитетом“, истакла је Кисић.

 

Она је додала да на излетишту постоји и простор за роштиљ, као и простор за одржавање радионица које ће окупљати особе са инвалидитетом.

 

Проф. др Кисић је навела да је Вршац одличан пример сарадње града и државе, која показује да се само заједничким снагама остварују сви циљеви. 

 

„Министарство континуирано подржава рад удружења особа са инвалидитетом. Када је у питању Јужнобанатски округ, односно град Вршац, постоји 7 удружења и током ове године издвојили смо око 5 милиона динара за њихове редовне активности. Надамо се да ће бити још оваквих лепих идеја и да ћемо заједно стварати још лепшу и богатију Србију – Србију без баријера“, поручила је Кисић.

 

Градоначелница Вршца Драгана Митровић истакла је да је ово излетиште прави пример како се заједничким снагама може направити нешто лепо, значајно и јединствено, када је у питању побољшање услова живота особа са инвалидитетом.

 

Председник СХУПИК „Параквад Вршац“ Драган Виторовић навео је да особе са инвалидитетом имају све услове у овом граду за обављање свакодневних активности као и да ову нову платформу тренутно користи преко 50 чланова.

 

Захвалио је Министарству на подршци у реализацији овог пројекта, као и граду који је обезбедио и специјализовани комби превоз за све који долазе на ово излетиште. Он је нагласио да на излетиште долазе и чланови удружења из других општина, као и да постоји интересовања за посету и удружења из других земаља, као што је Румунија.

 

Након обиласка излетишта, министарка Кисић обишла је изложбу радова коју су организовали чланови удружења особа са инвалидитетом са подручја Града Вршца, као и Канцеларију за особе са инвалидитетом у Вршцу.