Aa

Aa

Издата 121 лиценца установама социјалне заштите

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Издата 121 лиценца установама социјалне заштите

Читај ми

ДИВЧИБАРЕ - У протекле две године за подизање квалитета услуга социјалне заштите, што је и услов за добијање лиценце, уложено је близу 1,5 милијарди динара, а издата је 121 лиценца пружаоцима услуга, рекао је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Он је на отварању едукативног семинара "Водич до лиценце" на Дивчибарама рекао новинарима да су то огромна средства и да никада до сада та количина новца није била уложена у социјалну заштиту, али да се резултати већ сада могу видети.

Наводећи да процес лиценцирања према закону треба да буде завршен до краја маја ове године, он је истакао да је за сада лиценцирана 121 установа, од чега су три државне и значајно већи број оних који су добили лиценцу за пружање услуга у заједници.

"Лиценцирање значи уједначавање квалитета услуга у свим нашим институцијама и подизање стандарда на највиши могући ниво, како је предвиђено законом", рекао је Вулин додајући да је наш закон веома ригорозан и да тражи квалитет услуга које су на нивоу најразвијенијих европских земаља.

Он је рекао да је сигуран да то већ у доброј мери успевају да ураде додајући да Влада Србије и у годинама штедње није штедела на социјалној заштити.

"Ми смо у подизање квалитета наших услуга, дакле, у процес лиценцирања уложили близу 1,5 милијарди динара", рекао је Вулин додајући да је сигуран да после лиценцирања систем социјалне заштите више никада неће моћи да буде исти.

Према његовим речима, када се једном подигне лествица систем никада неће моћи да буде лош.

Председник Удружења послодаваца установа социјалне заштите Владица Станојевић рекао је да је циљ семинара да се унапреди унутрашња организација установа и да би се јачао материјални положај установа социјалне заштите и унапредила међусобна сарадња.

"Ми из установа социјалне заштите смо стуб те заштите и наш глас треба да се чује, а реч да се поштује. Ми смо ти који 24 сата дневно бринемо о људима који су од свих заборављени и остављени. Ми смо ти који су свој живот посветили људима којима је помоћ најпотребнија, породица свима који су од својих породица одбачени", навео је Вулин.

Неке од тема дводневног семинара су презентација основа поступака лиценцирања организација, структурални и функционални стандарди, као и израда документације.

Скуп организује Удружење послодаваца установа социјалне заштите Републике Србије, у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.