Aa

Aa

Иванишевић у Суботици учествовао на Округлом столу o личном пратиоцу детета

Иванишевић у Суботици учествовао на Округлом столу o личном пратиоцу детета

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас у Суботици Округлом столу под називом ,,Лични пратилац − услуга социјалне заштите као облик подршке детету и породици“, организованом ради размене искустава о успостављању и координацији услуге личног пратиоца, која пружа неопходну помоћ у складу са потребама деце са сметњама у развоју и њихових породица.


С обзиром на то да је недостатак материјалних средстава један од кључних разлога што ова услуга није доступна свима којима је потребна, државни секретар је истакао да увек треба разговарати о буџетским могућностима финансирања, али да постоје и друге могућности, као што је аплицирање за програм Европске уније EaSI, који има за циљ најшири развој европских политика на локалном нивоу, и пројекат прекограничне сарадње са Мађарском. Кроз те пројекте, према Иванишевићевим речима, услуга личног пратиоца би могла да заживи и временом постане трајна.
Услугу личног пратиоца уз финансијску подршку града Суботице користи 36 деце са сметњама у развоју, али је број оних који имају потребу за овом услугом чак пет пута већи.