Италија наставља да пружа подршку Србији на европском путу

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са својим тимом присуствовао је радном доручку са амбасадором Италије Њ.Е. Карлом Ло Кашом и председником коморе италијанско - српских привредника Ђорђом Маркеђанијем.

 

Министар Ђорђевић истакао је да билатералну сарадњу Србије и Италије одликују традиционално блиски и пријатељски односи те је додао да ће се у наредном периоду више пажње посветити италијанским инвеститорима у циљу унапређења односа од заједничких интереса. Према његовим речима, Република Србија има позитивну пословну климу за ширење пословања страних инвеститора.

 

„Србија је отворена за све сугестије како би унапредила услове живота и рада њених грађана, а тиме и напредовала на свом европском путу. Желимо да све донешене одлуке буду у складу са потребама послодаваца као и радника, јер то је једини начин да наша земља има позитивно пословање“, рекао је министар и додао да све промене првенствено морају да се решавају у складу са тренутним могућностима наше земље.

 

Ђорђевић је захвалио амбасадору Ло Кашу и италијанским инвеститорима који су препознали потенцијал Србије и инвестирали у њу када то нико није желео. Како је рекао, прави пример за добро пословање је Банка Интеза, једна од водећих банака у Еврозони и најснажније банкарске групације у Италији, која успешно послује у Србији већ дуги низ година.

 

Амбасадор Ло Кашо сагласио се да је Република Србија земља великог потенцијала за развој сарадње и рекао да ће односи Србије и Италије наставити да се крећу узлазном путањом.      

 

„Италија је трговински партнер и највећи страни инвеститор у Србији захваљујући интензивној билатералној сарадњи, која се постепено проширила и на друге области. Наше стратешко партнерство подразумева и да подржавамо и пратимо Србију на њеном европском путу”, рекао је Ло Каш.