Aa

Aa

Искуство Израела као помоћ у решавању проблема економских миграција у Србији

Искуство Израела као помоћ у решавању проблема економских миграција у Србији

Искуство Израела као помоћ у решавању проблема економских миграција у Србији

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Координационог тима за праћење токова из области економских миграција у Републици Србији, Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Државе Израел Њ.Е. Алоном Фишер - Кам, како би разговарали о примерима добре праксе решавања економских миграција, које представљају проблем не само наше земље већ и развијених држава.

 

Министар Ђорђевић истакао је да су задржавање младих и обезбеђивање бољих услова за живот и рад приоритет Владе Србије, јер, како каже, њихово знање је неопходно у стварању боље и савременије државе, која већ напредује у многим областима.

 

„Економске миграције представљају проблем не само у Србији, него у целом свету. Као земља, која сваким даном напредује у сваком погледу, желимо да се изборимо са овим проблемом на најбољи могући начин и зато желимо да од Израела, који може да послужи као пример свим осталим државама када је у питању повратак младих из дијаспоре, чујемо неке од предлога како да ефикасно решимо овај проблем“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је још једном подсетио да су главни циљеви Координационог тима превенција даљег одласка наших грађана у иностранство, подстицање повратка наших држављана из дијаспоре у Републику Србију, као и стварања пословног и привредног амбијента за долазак страних стручњака.

 

Амбасадор Државе Израел у Републици Србији Њ.Е. Алона Фишер - Кам истакла је да Израел и Србија имају пријатељске односе и да ће увек пружати подршку једна другој. Како каже, са проблемом економских миграција Израел се суочио пре Србије и радо ће своја искуства, односно начине на који се изборила са овим светским проблемом, пренети нашој земљи. Похвалила је досадашњу сарадњу са министром Ђорђевићем и његово лично залагање за спречавање одласка младих из Србије.