Aa

Aa

Инспекција рада најавила оштрију контролу

Инспекција рада најавила оштрију контролу

Читај ми

На састанку који је одржан у Пожаревцу, представници Инспектората за рад најавили су ефикасније контроле, пре свега у областима рада „на црно“ и безбедности на раду. Састанку су присуствовали директор Инспектората за рад, Бојан Јоцић, начелник Браничевског округа, Александар Ђокић, градоначелник Пожаревца, Миомир Илић, и председници општина и институција.

Директор Инспектората за рад, Бојан Јоцић, истакао је да се у Браничевском округу очекују велике инвестиције за чију реализацију је потребно више од 2.500 радника, и да инспекција рада, у сарадњи са одговорним људима из округа, неће дозволити злоупотребе и избегавање обавеза ни према радницима, ни према држави.
Скуп у Пожаревцу је један у низу састанака који ће се одржати у свим окрузима у циљу боље сарадње са локалним управама, с обзиром на озбиљну решеност државе да се бори против сиве економије. Прошле године је усвојен принцип рада ротације - који подразумева да инспектори одлазе у контролу ван својих округа. На тај начин се избегава могућност да мала средина утиче на њихов рад.