Aa

Aa

Инфраструктурни пројекти у области социјалне заштите, здравства и просвете у 11 градова Србије

Инфраструктурни пројекти у области социјалне заштите, здравства и просвете у  11 градова Србије

Инфраструктурни пројекти у области социјалне заштите, здравства и просвете у 11 градова Србије

Читај ми

Програм „Полис – Подршка локалној инфраструктури Србије“, у оквиру кога ће бити реализовани инфраструктурни пројекти у области социјалне заштите, здравства и просвете у 11 градова Србије, изузетно је значајан пројекат, јер ће допринети побољшању квалитета живота грађана Србије, поручила је државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић.

 

Божовић је на уводној конференцији програма „Полис – Подршка локалној инфраструктури Србије“, истакла је да ће бити реализовано 25 инфраструктурних пројеката, који подразумевају изградњу, реконструкцију и адаптацију објеката. 

 

„Међу градовима који ће имати директне бенефите су Шид, Суботица, Беочин, Сурдулица, Владичин Хан, Врање, Димитровград. Мештани Жабара ће добити реконструисан Центар за социјални рад, ђаци Бујановца ће учити у комплетно реновираној школи „Свети Сава“, а корисници Сигурне куће у Лесковцу добиће много боље услове за боравак“, навела је Божовић.

 

Подсећајући да Програм спроводе Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Канцеларија за управљање јавним улагањима, уз подршку Немачке развојне банке КфВ, Божовић је нагласила да се само заједничким снагама може достићи циљ – још бољи живот грађана и још успешнија и модернија Србија, што је политика председника Србије Александра Вучића и Владе Републике Србије.  

 

Божовић је навела и да су важна компонента овог програма и меке мере,  које представљају важну подршку школовању деце раног узраста, инклузији и запошљавању одраслих. 

 

Укупна вредност Програма је 21 милион евра и финансира се заједнички од стране влада Савезне Републике Немачке и Републике Србије.