Aa

Aa

II Сајам размене у области социјалне заштите

II Сајам размене у области социјалне заштите

Читај ми

Државни секретар за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Др Ненад Иванишевић отворио је други Сајам размене, организован за чланице ''ФИЦЕ Србија'', на коме је учешће узело више од 120 учесника, излагача и посетиоца овог динамичног догађаја.

25 институција и организација социјалне заштите из Србије, представило је своје потребе и пројекте везане за унапређење квалитета живота деце и младих о којима брину, као и потребе њихових природних и заменских породица.

Сајамске штандове су обишле и Градска секретарка за социјалну заштиту Јасмина Ивановић ,Мирјана Милутиновић, члан градског већа града Београда, Наташа Симовић, представница Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и представници сродних организација цивилног друштва.

Сајам је посетило и 39 представника друштвено одговорних компанија и предузећа, као и племенитих појединаца који су са тринаест организација потписали донаторски ПРОТОКОЛ – договор о даљој сарадњи и партнерству у бризи о рањивим групама, са организацијама чије су пројекте “усвојили”.

Сајам је протекао у изузетно пријатној атмосфери са пуно успостављених контаката и разменом искустава са циљем обезбеђивања одрживости, посебно нових социјалних услуга у области социјалне заштите.

Сајам је имао међународни карактер. Гошћа из Холандије Мс. Мартине Тобе, директорка организације ''Дечије перспективе'', која је обезбедила трансфер знања о овој иновативној пракси, ове године је учествовала на скупу као донатор.

Учеснике је посебно обрадовало присуство селектора ватерполо репрезентације Србије, који је већ неколико година, са својим играчима активно подржавао активности ''ФИЦЕ Србија'' намењене подршци деци и породицама у ризику.

Чланице “ФИЦЕ СРБИЈА”: домови за децу, Центри за породични смештај, центри за социјални рад, заводи за младе, дневни центри, прихватилишта…залагаће се да ова иновативна пракса промоције друштвене бриге о деци и породици у партнерсву са социјално одговорним друштвеним субјектима, постане традиција у систему друштвене бриге о деци и младима у Србији.