Aa

Aa

И ми смо на Дрини - регата за особе са инвалидитетом

И ми смо на Дрини - регата за особе са инвалидитетом

И ми смо на Дрини - регата за особе са инвалидитетом

Читај ми

У организацији Удружења за младе и студенте са инвалидитетом, а под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, од 19. до 21. августа 2022. године у Врхпољу одржана је 16. Међународна регата за особе са инвалидитетом.

 

Шеф Одсека за заштиту и унапређење положаја особа са инвалидитетом у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Марија Ристић Марков истакла је том приликом да је један од приоритета Министарства заштита права и унапређење положаја особа са инвалидитетом. Ристић Марков је подсетила да Сектор за заштиту особа са инвалидитетом континуирано подржава 33 савеза са око 500 локалних удружења на територији читаве Србије. 

 

Поред тога, у Буџету Републике Србије опредељена су додатна средства за реализацију програма који доприносе бољем животу особа са инвалидитетом, а тичу се, поред осталог, и укључивања особа са инвалидитетом у све области друштвеног живота. Један од таквих пројеката је Дринска регата за особе са инвалидитетом у којој заједно учествујемо на задовољство свих нас, истакла је Ристић Марков.

 

Председник Удружења за младе и студенте са инвалидитетом Иван Милетић уручио је Марији Ристић Марков захвалницу за досадашњу сарадњу и подршку у организацији регате.

 

На пловидби је било 55 учесника, од тога 45 из Србије и 10 из Тузле (БиХ) са 7 чамаца.