Aa

Aa

Хранитељске породице добар пут

Хранитељске породице добар пут

Читај ми

ПЕЋИНЦИ - Министар за рад, запошсљавање, борачка и социјална питања Алекснадар Вулин изјавио је данас да што више деце без родитељског старања треба да буде смештено у породицама истичуцћи да су хранитељске породице "добар пут".

"Министарство ће подржати такву политику и наставићемо са њом", рекао је Вулин који је обишао децу без родитељског старања смештену у хранитељским породицама која се у центру Националне возачке академије - НАВАК едукују о безбедности у саобраћају.

Вулин је напоменуо да ће ти малишани научити важне и лепе ствари које ће им користити у животу.

"Оно што је мени као човеку заиста битно је да они виде да их њихова земља воли и да нису деца без старања, јер у суштини они имају родитеље у својој земљи", нагласио је Вулин.

Он је рекао и да држава жели и хоће да чува ту децу и да их припрема за живот који, иако им је почео тешко, не треба да им буде заувек тежак.

Вулин се захвалио НАВАКУ и Удружењу осигуравача за за гостопримство које су указали деци, наводећи да се тако показује шта значи бити социјално одговоран.

Удружење осигуравача Србије, према његовим речима, користи сваку прилику да учини задовољство онима којима је то заиста неопходно и који то умеју да цене.

"Тако се прави социјално одговорна привреда и индустрија осигурања је индустрија у успону, а ово је само прва од наших заједничких акција", рекао је Вулин.

Он је додао да је договорено да Удружење осигуравача део свог профита кроз социјално одговорне акције инвестира у заједницу одакле тај новац и потиче.

Вулин је закључио да се радује тој сарадњи и да организације попут Удружења осигуравача и НАВАКА помажу да живот деце без родитељског старања буде лакши.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је уз помоћ донатора, Удружења осигуравача Србије организовало долазак стотину деце без родитељског старања из Београда, Ниша, Ћуприје, Крагујевца и Милошева.

Током два дана екскурзије малишани су обишли Зоолошки врт, ићи ће на Авалски торањ, видели су Храм Светог Саве...