Aa

Aa

Геронтолошком центру у Шапцу 17,4 милиона динара

Геронтолошком центру у Шапцу 17,4 милиона динара

Читај ми

ШАБАЦ - Министар за рад, запошљавање борацка и социјална Александар Вулин посетио је данас Геронтолошки центар Шабац, у који је министарство у последње две године уложило 17,4 милиона динара.

Вулин је рекао да је Геронтолошки центар у Шапцу само неколико дана удаљен од добијања лиценце што је за тај центар веома важно, јер гарантује квалитет услуга корисницима, али и запосленима да ће наставити да раде и пружају услуге корисницима.

"Политика ове владе, али и политика сваке будуће, у којој ми будемо учетсвовали, биће политика јачања система социјалне заштите и услуга у заједници", рекао је Вулин.

Он је навео да је министартво за Центар за социјални рад у Шапцу у протекле две године дало више од четири милиона динара, иако центри за социјални рад нису у надлежности Министарства рада, већ локалне самоуправе.

Како је рекао, у трансферна средства која треба да омогуће граду Шапцу да настави са пружањем локалних услуга у заједници - дневном боравку за децу ометену у развоју, домовима за старе и "шта је граду потребно", само за ову годину обезбеђено је више од десет милиона динара.

"Такође, ми смо у једном од наших од домова, у Дому за децу ометену у развоју, прошле године, из донације која је била већа од милион динара, обезбедили и сензорну собу", рекао је Вулин, додајући да се о Шапцу водило рачуна.

Он је истакао да сваки корнисник, без обзира где живи, мора да има исти квалитет услуга.

Директор Геронтолошког центра Шабац Милан Поповић рекао је да тај центар постоји већ 72 године, а да на смештају има око 230 корисника.

У оквиру установе, додао је, функционише и Геронтолошки клуб који има више од 160 чланова.

Средствима које је Министарство определило саниран је кров, урађен СОС систем, комплетно је опремљена и реконструисана кухиња по ХАСАП систему, а ове године реновиран је и део ресторана.