Aa

Aa

Геронтолошком центру у Београду донирани нови кревети и постељине

Gеrontološkom cеntru u Bеogradu donirani novi krеvеti i postеljinе

Геронтолошком центру у Београду донирани нови кревети и постељине

Читај ми

У циљу пружања помоћи у борби против заразне болести COVID-19, изазване вирусом SARS-COV-2, компанија “ИKЕА Србија“ донирала je нове кревете и постељине Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, који су испоручени Геронтолошком центру у Београду.

 

Уговор о донацији потписали су министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и директор „ИKЕА Србија“ Сара дел Фабро.

 

Министар Зоран Ђорђевић захвалио је „ИKЕИ“ на поменутој донацији и истакао да је за ову установу она од великог значаја, с обзиром да управо њени корисници спадају у групу становништва која је најугроженија од заразе вирусом COVID-19 и којој због тога треба омогућити додатну пажњу.

 

„Наши најстарији грађани морају да имају сву могућу негу и најбоље услове да им ова тешка ситуација и забрана изласка падне што лакше. Зато смо захвални свим компанијама које су дале свој допринос у томе, обезбедивши корисницима довољан број дезинфекционих средстава, заштитних маски, несметану испоруку потребних намирница, као и ових нових кревета и постељине, како би имали бољи одмор и сан“, рекао је Ђорђевић.

 

Директор робне куће „ИKЕА“ Сара дел Фабро истакла је да њена компанија од почетка пандемије COVID-19 чини све да помогне онима који су нарочито погођени тренутном ситуацијом – посебно старијим суграђанима. Kако је навела, верује да ће им ова донација барем мало олакшати живот у време епидемије.