Aa

Aa

Геронтолошки центар у Суботици прославио два значајна јубилеја

Геронтолошки центар у Суботици прославио два значајна јубилеја

Читај ми

Поводом четрдесет пет година постојања службе ,,Отворена заштита“ и тридесет осам година постојања и рада Геронтолошког центра у Суботици, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас свечаном обележавању јубилеја у просторијама Геронтолошког клуба.


Као некадашњи дугогодишњи директор Геронтолошког центра, Иванишевић је рекао да је та здравствено-социјална установа постала установа за пример и да је однос између самих корисника и запослених важнији од тога ко је на њеном челу, те да је тај однос увек, не само у Суботици већ и у осталим центрима социјалне заштите, био на високом нивоу. Државни секретар је истакао да је Служба помоћи и неге у кући најстарија служба те врсте, основана још на територији бивше Југославије, и да је он поносан на њен рад и успешно трајање.
Директор Геронтолошког центра, Петар Балажевић, је навео да у Суботици тридесет одсто становништва чине старији суграђани, што, како је рекао, указује на потребу ширења услуга социјалне заштите тог типа.
Служба ,,Отворена заштита“, која ради при Геронтолошком центру у Суботици, старијим суграђанима пружа услуге помоћи у кући и организује рад десет геронтолошких клубова. Ова установа добила је од Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања лиценцу за пружање услуга помоћи у кући.
Геронтолошком центар у свом саставу има три објекта са 530 корисника и 233 запослена радника.