Aa

Aa

Формирање локалних Социјално - економских савета од велике важности за државу

Формирање локалних Социјално - економских савета од велике важности за државу

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је Округлом столу који је организован на тему „Јачање капацитета за рад локалних Социјално - економских савета“, где је истакао да Влада Србије наставља да ради на унапређивању рада постојећих и формирању нових локалних социјално економских савета истичући да су они од великог значаја, јер утичу на унапређење целокупног рада СЕС-а на нивоу целе државе.

 

Министар Ђорђевић рекао је да за сада постоји 21 савет на локалном нивоу, али да је у плану да се они формирају у свим већим градовима широм Србије.

 

„Оснаживање постојећих и формирање нових локалних савета наставиће и у наредном периоду да буде главни сегмент рада Републичког СЕС-а . Циљ нам је да медијски још више промовишемо важност оснивања СЕС на локалу, јер сматрамо да би њихов рад могао дати најбоље могуће смернице шта би то требало да се уради на централном СЕС-у, како би сви заједно радили још боље“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је нагласио да када постоји договор између Владе, послодаваца и синдиката, проблема у функционисању нема и додао да је заједнички циљ свих изградња модерне, јаке и економски развијене Србије по мери свих грађана.