Aa

Aa

Финална верзија Закона о раду крајем недеље

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Финална верзија Закона о раду крајем недеље

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавања, социјална и борачка питања најавио је да би крајем недеље требало да буде позната финална верзија Закона о раду (ЗОР) , о коме ће се , вероватно у четвртак, разговарати још једном на седници Социјално-економског савета.

Вулин, који каже да нема сукоба са синдикатима о детаљима новог закона, у међувремену ће се срести са челницима синдикалних организација, Љубисавом Орбовићем и Браниславом Чанком.

Министар је прецизирао да синдикати нису желели да разговарају о 10 од укупно 200 чланова новог ЗОР-а, истичући да је све остало усаглашено.

Поштујем то што нису хтели да разговарају о зарадама, правима синдиката и проширеном дејству колективних уговора, али није тачно да на време нису били упознати с решењима, рекао је Вулин.

Он је додао да не стоје ни тврдње синдиката да се предложеним решењима умањују зараде запослених 10 одсто.

"Волео бих да живимо у социјализму, залагао сам се за то целог живота. Али живимо у времену у ком се о износу зараде преговара са послодавцем", рекао је Вулин, напомињући да ни послодавци нису у потпуности задовољни предложеним решењима..

Они су инсистирали да се укине обавеза плаћања путних трошкова, пауза за ручак, топли оброк, напоменуо је Вулин, истичући да је држава такве предлоге одбила.