Aa

Aa

Државни секретар обишао радове на споменику „Слободе“

Државни секретар обишао радове на споменику „Слободе“

Читај ми

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Драган Поповић, је обишао радове у току на споменику „Слободе“ на Иришком венцу и споменику партизанима у месту Дивош.


Поповић је том приликом разговарао и са извођачима радова који су га известили да радови иду предвиђеним током и да очекују да ће рокови реализације обнове споменика бити испоштовани.
Државни секретар Драган Поповић је изјавио да је држава у последње три године урадила више за обнову споменика него што је урађено у претходних 30 година, и да нису тачне приче да ова Влада не води рачуна о спомен обележјима.
„Споменик „Слобода“ на Иришком венцу је, за време док је о њему бринула претходна власт, био девастиран, запуштен и опљачкан, а овом рестаурацијом споменику ће бити враћен стари сјај како би народ иришке општине, Срема, Војводине, и Србије могао овде да се, као некада, окупља и убудуће и како би достојанствено чували сећање на оне који су за слободу ове државе дали највредније што су имали – свој живот“, рекао је Поповић.