Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић у Руми о EaSI програму

Државни секретар Ненад Иванишевић у Руми о EaSI програму

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, разговарао је данас са представницима општине Рума.


Иванишевић је рекао да је у Руму дошао да са локалним руководством размотри све аспекте даље сарадње, између осталог и планове и предлоге пројеката из области социјалне заштите. Он је челне људе општине информисао о EaSI програму и указао на његов значај за запошљавање на локалном нивоу. Државни секретар је најавио да ће ове године бити расписани отворени позиви у оквиру тог ЕУ програма и позвао их да подстакну грађане да прате конкурс, направе квалитетне пројекте и аплицирају. Ненад Иванишевић је своје саговорнике упознао и са Програмом јачања социјалне инфраструктуре у општинама погођеним мигрантском кризом, који је надлежно министарство потписало са представницима Немачке развојне банке (KfW).
Представници општине Рума похвалили су досадашњу сарадњу са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и навели да ће настојати да грађани добију све потребне информације о ЕУ програму за запошљавање и социјалну политику (EaSI).