Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић са мигрантима у волонтерској акцији уређења Калемегданског парка

Државни секретар Ненад Иванишевић са мигрантима у волонтерској акцији уређења Калемегданског парка

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, учествовао је данас на Калемегдану, заједно са мигрантима из београдских прихватних центара, у волонтерској акцији уређења Калемегданског парка у част обележавања Европског дана паркова.


,,Београд је град отвореног срца и своје гостопримство је показао много пута до сада. Поносан сам што сам део Владе која је изабрала да води политику хуманости и која пружа помоћ свакоме ко се нађе у невољи“, поручио је Иванишевић. Он је истакао да мигранти немају намеру да остану у Србији, али док буду овде, наша земља ће настојати да буде добар домаћин и да им излази у сусрет јер, како је навео, грађани Србије знају како је бити у невољи када си приморан да због рата напустиш свој дом. Државни секретар се захвалио Влади Јапана, земљи која је од Србије удаљена хиљадама километара и која већ годинама уназад своју помоћ и подршку пружа увек када је потребно.
Заменица сталне представнице Програма Уједињених нација за развој (УНДП), Стелиана Недера, рекла је да је волонтерска акција ,,Радимо заједно“ знак толеранције и солидарности, као и потврда партнерства надлежних институција усмереног ка јачању капацитета локалних самоуправа погођених мигрантском кризом.
Волонтерска акција ,,Радимо заједно“ организована је у оквиру пројекта ,,Развој виталности општина кроз превазилажење мигрантске кризе“, који је финансиран средствима Владе Јапана. У сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој и Владом Јапана у Калемегданском парку постављено је неколико нових клупа и офарбане су постојеће, а ЈКП Београдски водовод и канализацијеа добило је ново возило цистерну.