Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић посетио Удружење оболелих од мултипле склерозе у Бачкој Тополи

Државни секретар Ненад Иванишевић посетио Удружење оболелих од мултипле склерозе у Бачкој Тополи

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, обишао је данас Удржење оболелих од мултипле склерозе ,,Мала Бачка“ у Бачкој Тополи.


Иванишевић је разговарао са надлежнима и члановима Удружења који су га упознали са радом и потребама те институције, уз поруку да ће ресорно министарство пружити сву неопходну помоћ као што је то чинило и до сада. Поред тога, државни секретар је своје домаћине упознао и са актуелним конкурсима код претприступних фондова ЕУ, са посебним акцентом на програм EaSI, један од главних фондова Европске уније у области рада, запошљавања и социјалне политике, како би преко квалитетних пројеката аплицирали за средства која би им помогла.
Удружење ,,Мала Бачка“ основано је крајем 2008. године и тренутно има 39 чланова. За своје редовне активности добија финансијску подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а сарађује и са удружењима оболелих од мултипле склерозе из Хрватске, Мађарске и Македоније.