Aa

Aa

Државни секретар Иванишевић: НВО треба да помажу мигрантима у центрима, а не ван институција система

Државни секретар Иванишевић: НВО треба да помажу мигрантима у центрима, а не ван институција система

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, учествовао је данас у Суботици у раду десете седнице Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва Народне скупштине Републике Србије.


Иванишевић је том приликом, између осталог, апеловао на невладине организације да не помажу мигрантима ван институција система. Он је истакао да Србија ниједној невладиној организацији, за разлику од неких земаља Европске уније, није забранила рад, нити је неку од тих организација доводила у непријатне ситуације. Државни секретар је позвао НВО да се јаве и да надлежним органима кажу у ком прихватном центру желе да помогну. ,,Уколико неко мисли да је боље пружати помоћ мигрантима који су били на минус 17 напољу, онда је то одговорност оног ко тако мисли. Ми не мислимо тако и зато смо замолили да се помоћ пружа у центрима”, закључио је Ненад Иванишевић.
Пре одржавања седнице, чланови Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва Народне скупштине и државни секретар др Ненад Иванишевић обишли су Привремени прихватни центар за мигранте у Суботици, као и Дом за децу ометену у развоју ,,Колевка“.