Aa

Aa

Државни секретар Александар Јаблановић обишао Дом за старе у Прокупљу

Државни секретар Александар Јаблановић обишао Дом за старе у Прокупљу

Читај ми

ПРОКУПЉЕ- Дом за смештај и негу старих лица у Прокупљу обишао је данас државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Јаблановић. Директор ове установе Владо Зечевић информисао је Јаблановића о раду Дома и плановима за наредни период.

Након обиласка просторија и разговора се руководством државни секретар је рекао да је задовољан оним што је видео.

– У Србији има 87 домова за старе које финансира ресорно министарство и 10 приватних. Изузетно сам задовољан условима у којима бораве стара лица, рекао је Јаблановић и додао да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања чини све да побољша услове живота и рада корисника и запослених у њима.
Већ током наредне године од стране министарства за адаптацију новог дела зграде биће издвојено око 3,5 милиона динара.

- Корисници прокупачког Дома за старе могу бити поносни на руководство и запослене ове установе из разлога што су им створили такве услове живота достојне човека, изјавио је Јаблановић.
Директор Дома Владо Зечевић информисао је државног секретара да је при крају адаптација крова за коју је министартво издвојило милион динара и да је у установи тренутно смештено 136 корисника.

- Захваљујући Министарству сви пројекти за побољшање услова живота и рада корисника се благовремено реализују, рекао је Зечевић.
Иначе, овај Дом је почео са радом 1986. године па је због тога неопходна адаптација појединих делова зграде.

Извор: toplickevesti.com