Aa

Aa

Држава преузима одговорност за Закон о раду

Држава преузима одговорност за Закон о раду

Читај ми

БЕОГРАД - Министар рада, запошљавања и социјалне политике Александар Вулин изјавио је данас да ће измене Закона о раду, због његове важности, бити усвојене јако брзо, поручивши да ће одговорност за то преузети држава.

Вулин је новинарима, на Еконопмском самиту, рекао и да не постоји законска обавеза да се добију сва мишљења, али да влада то жели, било да је реч о позитивним или негативним оценама.

Он је додао да држава жели максимално да испоштује све учеснике социјалног дијалога, додајући да је држава ту да преузме одговорност, пошто је очигледно да синдикати и послодавци не могу да се договоре.

"Желимо да постигнемо највећу могућу сагласност и желимо да сви прихвате измене тог закона што више, али одговорност је на влади и посланицима који ће тај закон подржати или неће", поновио је Вулин.

Министар је нагласио и да држава није непријатељ ни синдикатима, ни послодавцима, као ни они њој.

Он је објаснио да Закон о раду сам по себи није најважнији, али јесте један од важнијих, због тога што је његово усвајање битно због неких других закона, као што је Закон о приватизацији.

Он је рекао да је и сам нестрпљив и остаје да се сачека заказивање седнице Социјално - економског савета како би се наставила процедура.

Упитан када ће бити одржана седница савета, Вулин је рекао да поштује закон, и да председник тог савета треба да закаже седницу кад мисли да треба.

"Тражили смо да се састанак одржи и сигуран сам да ћемо врло брзо добити одговор", казао је Вулин.