Држава издваја значајна средства за помоћ социјално угроженим групама

Држава издваја значајна средства за помоћ социјално угроженим групама

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и генерални секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић потписали су Споразум о сарадњи у вредности од 433.300.000 динара за реализацију програма народних кухиња, породичних пакета хране и хигијене и трошкове смештаја током опоравка  деце корисника народних кухиња у одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима у 2019. години, као и за покривање трошкова рада народне кухиње у Црвеном крсту Бујановац.

 

„Брига о нашим грађанима је приоритет ресора којим руководим. Посебну пажњу посвећујемо малишанима због чега ми је велико задовољство да кажем да смо испунили обећање које сам дао приликом посете Дечијем одмаралишту у Баошићима прошле године да ћемо реновирати и обезбедити боље услове“, рекао је Ђорђевић.

 

На предлог министра Зорана Ђорђевића у Дечијем одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима, први пут након 35 година од изградње, почели су радови на реконструкцији објекта, за коју је издвојено 30 милиона динара, а у плану је да буде завршена до 31. маја 2019. године.

 

„Значај овог одмаралишта је велики, у њему бораве деца из групе корисника народних кухиња, а хуманитарне помоћи, без родитеља из удаљених сеоских средина и са подручја јужне српске покрајине Косова и Метохије. Захваљујући великој подршци председника Александра Вучића, који се лично залаже за боље услове живота не само малишана, већ свих грађана, не бисмо успели да остваримо циљ“, нагласио је Ђорђевић.

 

Генерални секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић захвалио је министру Ђорђевићу на досадашњој подршци и личном ангажовању истакавши да је она од великог значаја, посебно за одмаралиште у Баошићима. Како каже, разумевањем Владе Србије и Министарства, деци из најугроженијих социјалних група омогућиће се бољи услови за одмор и опоравак, али и учење.