Aa

Aa

Држава ће подићи споменик настрадалој деци

Држава ће подићи споменик настрадалој деци

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин поклонио се данас и положио цвеће на спомен-обележје деци страдалој током НАТО агресије у Ташмајданском парку.

Он је том приликом рекао да је ово последњи пут да држава Србија нема где да положи венац сећања на своје брутално побијене пре 16 година и најавио да ће држава идуће године подићи одговарајући споменик.
"Држава ће имати споменик, јер, ако ништа друго, жртве НАТО агресије толико заслужују. Бар да имамо пристојно место где ћемо да их се сетимо, да попишемо њихова имена, где ћемо моћи да дођемо и покажемо шта се десило пре 16 година", истакао је Вулин.

Он је додао да дугује велику захвалност "Вечерњим новостима" што постоји икакво обележје, јер, како је рекао, да нема тога, данас не бисмо имали где да положимо венац и да се сетимо свих побијених у НАТО агресији.

Вулин је нагласио да се ова држава не стиди своје историје, да зна да није она изазвала бомбардовање. Пре 16 година, без одлуке Савета безбедности, једна земља је била нападнута, не само од бројнијих и моћнијих, него и безобзирнијих, рекао је он и додао да се "ми тога сећамо, то не опраштамо и не заборављамо".

"Али оно што је урађено пре 16 година није могло да прође без последица и данас читав свет гледа где ће се све то појавити оно што је урађено пре 16 година нашој земљи. Данас свет види да, када једном "силујете" међународно право, ви никад не знате где ће се то завршити и где ће се поново појавити исто зло", рекао је Вулин.