Aa

Aa

Донација Етихад Ервејз-а Установи за децу и младе Сремчица

Донација Етихад Ервејз-а Установи за децу и младе Сремчица

Читај ми

БЕОГРАД - Етихад Ервејз уручио је данас Установи за децу и младе ''Сремчица'' инвалидска колица, ћебад и џемпере, донацију у оквиру акције која је део добротворног пројекта ''Обојимо њихов свет''.

Уручењу донације присуствовали су амбасадор Уједињених Арапских Емирата Ђума Рашид Сејф Зајед Ал Дахери, државни секретар у министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Иванишевић и шеф делегације Етихад Ервејза Калед Алмехаирби који су обишли радионице и дружили се са штићеницима установе у Сремчици.

Амбасадор УАЕ изразио је срећу и задовољство што се налази у институцији где су млади и деца којима је помоћ најбитнија.

Како је рекао, захваљујући вођству УАЕ и Владе Србије, као и великог пријатељства шеика Мухамеда Бин Заједа и премијера Александра Вучића све је то достигнуто.

''УАЕ имају политику да чине све што усрећује људе. То је њен задатак, а наш задатак као амбасаде је да то извршимо и претворимо у дело у што више градова у Србији у различитим областима'', рекао је он додајући да је срећа коју су деца исказала непроцењива и да је то најбитније.

Иванишевић је рекао да се донација састаји у јорганима, текстилу и колицима за особе са инвалидитетом што је веома значајно с обзиром на категорију деце која су смештена у установи у Сремчици.

''Ради се о донацији веома важне земље. Нама је сарадња са људима из УАЕ веома значајна'', рекао је Иванишевић.

Он је навео да је сигуран да је веза која је успостављена између Емирата и Србије нераскидива и у хуманитарном, али и у привредном смислу.

Иванишевић се у име владе захвалио на досадашњим инвестицијама и позвао људе из УАЕ да још више улажу у Србији.

Директорка Установе у Сремчици Александра Тривковић захвалила се на добијеној донацији и изразила наду за даљу да ће сарадња бити настављена.

''По реакцијама деце се видело колико су срећни и задовољни'', рекла је Тривковић оцењујући да је донација дошла у праве руке.

Корисници Установе за децу и младе ''Сремчица'' су деца и млади са сметњама у развоју и одрасли са интелектуалним и менталним потешкоћама, који имају потребу за васпитно - образовним радом, негом, надзором и подршком у одржавању и развијању својих потенцијала.