Aa

Aa

Ђорђевић уручио кључеве аутомобила добитницима наградне игре „Узми рачун и победи 2018.“

Ђорђевић уручио кључеве аутомобила добитницима наградне игре „Узми рачун и победи 2018.“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уручио је кључеве аутомобила марке Фиат 500 L срећним добитницима наградне игре „Узми рачун и победи 2018.“ и честитао им на наградама.

 

Министар Ђорђевић рекао је да ће Влада Србије наставити са овом акцијом јер јој је циљ да сузбије сиву економију и решавањем тог проблема активно се бави кроз разне акције и пројекте.

 

„Желимо да грађани Србије знају да сваки динар који се добије од наплате пореза, нашу државу чини бољим местом за живот сваког од њих. Едукујући грађане о томе шта борба против сиве економије доприноси, односно коју ће корист имати од наплате пореза успећемо да их уверимо да држава ради првенствено за своје грађане, обезбеђујући им боље услове живота“, рекао је министар.

 

Он је истакао да је веома битно да грађани знају да они који раде на црно не „краду“ само од државе већ и од сваког грађанина Србије и да средствима која су добијена од наплате пореза држава може да гради школе, вртиће и обнавља своје путеве.

 

Ђорђевић је истакао да се Влада Србије још од 2014. године заузела за сузбијање сиве економије и да јој је циљ да брани права свих радника истовремено се залажући да послодавци имају здраво окружење у којем могу да раде на најбољи могући начин.

 

„Као држава такође морамо да радимо више и на транспарентности трошења средстава, како бисмо изградили свест код свих људи о томе где иде новац од наплате пореза“, појаснио је министар и додао да уколико у томе успемо, доћи ћемо на ниво скандинавских земаља, где грађани врло радо пријављују када виде било кога да ради у некој сивој зони из разлога што су свесни коме је од њих шта узето.

 

Добитници аутомобила захвалили су Влади Србије и министру Ђорђевићу на награди коју су добили и поручили да ће сигурно и даље слати своје рачуне и учествовати у наградној игри. Како кажу, они желе да, поред награда које могу да освоје, помогну држави у изградњи боље и савременије Србије.