Aa

Aa

Ђорђевић са амбасадором Руске Федерације о унапређењу билатералне сарадње

Ђорђевић са амбасадором Руске Федерације о унапређењу билатералне сарадње

Ђорђевић са амбасадором Руске Федерације о унапређењу билатералне сарадње

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Руске федерације Александар Боцан – Харченком са којим је разговарао о будућим заједничким активностима  и пројектима који су у надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

Министар Ђорђевић предложио је свом саговорнику да заједно посете Меморијални комплекс Црвене Армије током Другог светског рата и навео да би било добро да се на том комплексу постави расвета као што је то урађено на гробљу Ослободиоцима Београда.

 

Ресорни министар сагласио се са Његовом Екселенцијом да Србија и Русија у Београду заједно организују активности поводом обележавања Дана победе над фашизмом који се традиционално обележава 9. маја.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је у плану да и ове године тај битан историјски догађај буде обележен свечаним маршом “Бесмртног пука“ који ће имати искључиво родољубиви карактер.

 

У том светлу, амбасадор Боцан - Харченко предложио је да се поводом 9. маја организује и Међународна конференција која би за циљ имала приказивање историјских чињеница о Другом светском рату.

 

Његова Екселенција са министром Ђорђевићем је разговарала и о  тренутној ситуацији у региону као и о билатералним односима две земље. Двојица саговорника сагласила су се да су односи Републике Србије и Руске Федерације на високом нивоу и да ће званичници ове земље чинити да ти односи константно напредују.