Aa

Aa

Ђорђевић разговарао са представницима послодавца „Magna Seatingˮ

Ђорђевић разговарао са представницима послодавца „Magna Seatingˮ

Ђорђевић разговарао са представницима послодавца „Magna Seatingˮ

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао је састанак са представницима послодавaца „Magna Seatingˮ доо Оџаци, који као велики инвеститор на тржишту наше земље послује од 2012. године и бави се производњом пресвлака за аутоседишта, а на европском тржишту послује у још 18 земаља. 

 

Од отварања прве фабрике у Оџацима, када је овај послодавац запошљавао око 400 радника, данас овај послодавац запошљава око 2000 радника, углавном са територије општине Оџаци. Захваљујући позитивном пословном окружењу и програмима подршке које спроводи Влада Републике Србије, план је и намера овог послодавца отварање још једног производног погона у веома кратком року, у којем би се запослило још 1500 радника, чиме би овај послодавац на крају инвестиционог циклуса запошљавао укупно 3500 радника. 

 

Представници послодавца упознали су министра са отпочињањем преговарања послодавца и синдиката ради закључивања колективног уговора код овог послодавца, како би се права, обавезе и одговорности из радног односа уредили на повољнији начин у односу на законске одредбе, наставило са унапређењем услова рада запослених и подизањем њихових радних права на виши ниво. Жеља је да се и личним примером укаже на овај веома значајан део социјалног дијалога и поспеши закључивање колективних уговора у привреди. 

 

Закључујући састанак министар је навео да постоји снажна подршка и јасно опредељење Министарства за рад, запошљавање, борачких и социјалних питања и Владе Републике Србије за поспешивање закључивања колективних уговора, посебно у приватном сектору, како би се омогућило запосленима уживање већих права из радног односа и обезбедили бољи услови ради, јер само задовољан запослени доприноси пословном успеху компаније и представља њеног најбољег промотера.