Aa

Aa

Ђорђевић разговарао са амбасадором Казахстана

Ђорђевић разговарао са амбасадором Казахстана

Ђорђевић разговарао са амбасадором Казахстана

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Републике Казахстана Габитом Сиздикбековим о унапређењу постојећих билатералних односа и плановима за будућу сарадњу.

 

Министар Ђорђевић рекао је да Србија и Казахстан имају добру и билатералну сарадњу коју је потребно додатно унапредити у будућем периоду.

 

Према његовим речима, отварање Амбасаде Казахстана у Београду пружиће значајне могућности за конкретизовање билатералне сарадње, са акцентом на трговинско – економске односе. Како је министар рекао Србија је посебно захвална и на чврстој и континуираној подршци Казахстана суверенитету и интегритету наше земље.

 

„Очекујем да ће наше две земље у будућем периоду посебно унапредити сарадњу у областима које су у надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Верујем да ћемо током Вашег мандата имати заједничких активности и потенцијалне пројекте на којима ћемо сарађивати“, истакао је министар.

 

Амбасадор Републике Казахстана Габит Сиздикбеко захвалио је министру на пријему и истакао да ће се током његовог мандата залагати за додатно унапређење односа са Србијом, посебно, како је навео, у области социјалних питања.

 

Током састанка иницирано је и на потписивању Споразума о социјалној сигурности, чиме би се омогућио једнак третман држављана обе земље у коришћењу права из социјалног осигурања.