Aa

Aa

Ђорђевић први министар који је посетио Дом за душевно оболела лица „1 октобар“ у Старом Лецу

Ђорђевић први министар који је посетио Дом за душевно оболела лица „1 октобар“ у Старом Лецу

Ђорђевић први министар који је посетио Дом за душевно оболела лица „1 октобар“ у Старом Лецу

Читај ми

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић први је министар који је посетио Дом за душевно оболела лица „1 октобар“ у Старом Лецу, где је истакао да је Министарство овој установи доделило 16 милиона динара како би реновирало своје просторије и својим корисницима пружило још квалитетније услуге.

 

Ђорђевић је овом приликом рекао да ће наставити активно да обилази све установе у систему социјалне заштите у Србији, како би се лично уверио у каквим условима запослени раде, а корисници бораве и како би се пронашли најбољи начини да се ти услови и додатно унапреде.

 

“Министарство на чијем сам челу жели да својим грађанима пружи најбољу услугу, наш рад усмерен је у том правцу. У циљу унапређења ефикасности рада тражили смо од установа да нам доставе своје захтеве, како бисмо видели, у складу са могућностима, на који начин можемо да им помогнемо. Новац који је додељен овој установи биће искоришћен за опремање намештаја, вешераја и кухиње. Верујем да ће реновирање ових објеката бити брзо и реализовано, јер од те реализације зависи и квалитет услуге према корисницима“, истакао је министар. 

 

Како је Ђорђевић рекао, у плану је реконструкција још једног објекта у оквиру ове установе, у сарадњи са Канцеларијом за јавна улагања, са капацитетом од 180 места, који ће бити уређен по свим светским стандардима, ради обезбеђивања додатног простора и услуга корисницима.

 

Директорка Дома за душевно оболела лица „1 октобар“ Мирјана Вуковић захвалила је министру на посети и истакла да ће новац које је Министарство доделило бити од изузетног значаја за целу установу.

 

„Сарадња са Министарством је на високом нивоу и верујем да ће се кретати узлазном путањом, јер заједнички циљ јесте да услови за живот наших корисника, њихову безбедност и рад запослених буду на што већем нивоу“, рекла је директорка. 

 

Посети Дому присуствовала је и в.д. помоћника министра у Сектору за социјалну заштиту и бригу о породици Слађана Чабрић.